Kaavoihin kangistuneet


Kaikkien tuntema nettisivusto IRC-Galleria uudistui tänään ja sai uuden ulkoasun. Gallerian ylläpidon mielestä oli aika tehdä muutoksia, koska vanha ulkoasu oli ollut käytössä jo viisi vuotta. Minkälaisen kiitoksen tästä uudistuksesta ylläpito saakaan IRC-Gallerian -keski-iältään yli 18-vuotiailta- käyttäjiltä? Lähes kaikilla keskustelupalstoilla ja – foorumeilla Galleria on haukuttu täysin. Ulkoasu on ruma, sivut liian sekavat, kaikki ei toimi ja vanhaa galleriaa ruinataan takaisin. Aivan hirveän lapsellinen valitus NETTIsivustosta, joka on ollut käytössä alle vuorokauden ja jonka tutustumiseen ei ole käytetty lainkaan aikaa. Ymmärrän, että suurelle osalle nuorisoa IRC-Galleria on hyvin tärkeä paikka, esimerkiksi kaukaisiin kavereihin yhteydenpidon takia, mutta yhteydenpito ja muu kommentointi ei esty uuden ja erilaisen ulkoasun takia.

Ensin oletin, että Gallerian uudistus vaivaa vain n. 13–16-vuotiaita käyttäjiä, mutta sitten selvisi että hyvin monissa paikoissa suurimmat valittajat olivat 17-vuotiaista eteenpäin. 13–16-vuotiailta tuon valituksen juuri ja juuri ymmärtää, mutta eikö ole jo melkoisen lapsellista aikuisilta ihmisiltä valittaa IRC-Gallerian ulkoasusta? Yksi noin parikymppinen mieshenkilö perusti kyseisestä ulkoasuongelmasta jo adressin, jonka on allekirjoittanut jo yli 15 000 ihmistä. Voi että, eikö ihmisillä ole mitään muuta murehdittavaa? Itseäni tämä koko asia ärsyttää, kun ihmisille ei koskaan näytä kelpaavan yhtikäs mikään ja mielestäni on välillä hyvinkin huolestuttavaa miten lapsellisia jo hyvää vauhtia aikuistuvat ihmiset osaavat olla.
Ulkoasu ei ollut ainoa asia mikä aiheutti ärsytystä nuoremmissa, nimenomaan alle 16-vuotiaissa. Nimittäin Mannerheimin Lastensuojeluliitto, opettajat sekä vanhemmat toivoivat jonkinlaista aikarajaa nuoremmille käyttäjille. Uudistuksen myötä alle 16-vuotiaat eivät pääse kirjautumaan IRC-Galleriaan kello 22.00–07.00 väliselle ajalle. Koska olen ex-galleriankäyttäjä, tuo ei haittaa minua pätkääkään ja on erittäin hyvä, että nuorimmat eivät pääse yöaikaan kirjautumaan sisään. Nuorimmat käyttäjät siellä ovat kuitenkin vasta 12-vuotiaita, hyvin moni sitäkin nuorempia, syntymäaikansa kun voi valehdella.

En tiedä kuinka kauan vielä joudun kestämään tätä hälinää, varsinkin nyt kun pongasin yhdeltä foorumilta tämän viestin:
” "Jos tilanne jatkuu saman lailla ensi viikkoon asti, eli että käyttäjät valittavat ja kritisoi uutta ulkoasua niin vanha ulkoasu laitetaan takaisin. Käyttäjistähän tämä on kiinni. Kiitos palautteestasi!"

Eli jatkakaa valittamista”
Hohhoijaa. En tahdo rajoittaa rakasta datausharrastustani tämän ongelman takia ja toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät, että rakas Galleria on Galleria oli ulkoasu millainen oli.

- HL