Kissojen hylkääminen


Kissojen hylkäämisestä on tullut ongelma. Kissoja hylkääminen on julma teko, varsinkin jos kissa ei osaa saalistaa itse. Jos aikoo hankkia kissan, pitää tietää se vastuu, mikä siitä syntyy. Sama asia on kesäkissoissa. Voisi sitä luulla, että ne selviäisivät talven yli, mutta eivät ne selviä. Kuolevat hankeen niinkuin muutkin hylätyt kissat. Paitsi jos hylätty kissa löytää uuden perheen ennen talvea.

Kissojen hylkäämisen syy johtunee ajatuksesta, että ”kissa on helppo ottaa ja jättää”. Mikä ei ole totta! Kissa on elävä otus, josta pitää ottaa vastuu. Leikkamattomien kissojen hylkääminen on johtanut siihen, että kissojen kanta on kasvanut runsaasti. Hylkäämisen syy voi olla moni muukin asia esim. muutto paikkaan missä ei sallita kissoja, allergia tai kyvytön pitämään kissasta huolta. Ja tuossa on vain muutama syy.

Hylkääjille pitäisi antaa rangaistuksia ja sakkoja, mutta se voisi olla hyvin vaikeaa. Kuitenkin luultavasti omistajaa jää kaivelemaan tekonsa. Kissojen hankkiville ihmisille pitäisi tehdä soveltuvuustesti ja kissaan pitäisi laitta tunnistesiru, että hylätyn kissan omistajan voisi tunnistaa. Laki kieltää kissojen hylkäämisen.


Kissojen hylkääminen tulee jatkumaan, mutta sinäkin voit vaikuttaa asiaan ottamalla hylätyn kissan kotiisi asumaan niin sekin olisi sille mirrille mahtava asia.


-TM