Lipputrokaus

Lipputrokaus, eli suosittuihin tapahtumiin myynnissä olevia lippuja ostetaan parhaillaan pari kymmentä kappaletta kerralla. Liput sitten myydään hurjalla voitolla internetissä.

Viimeisin iso kohu nousu Rammsteinin keikasta. Yksi lippu maksoi parhaillaan trokarilta ostettuna 380 euroa. Todellinen fani saa olla, että maksaa lähes 400 euroa muutaman tunnin keikasta. Toisaalta hinnat ovat liian halpoja niin kauan kuin liput menevät kaupaksi.

Monien mielestä ainut keino poistaa trokareiden bisnekset on olla ostamatta lippuja. Mutta esim. Madonnan tai Metallican keikat ovat todella suosittuja hurjasta fanimäärästä johtuen, joten lippujen hinnat voivat olla lähes kuinka korkeita tahansa. Ihmiset ovat valmiita maksamaan once in lifetime kokemuksesta.

Toisaaltaei trokareidenkaan elämä aina helppoa ole, Madonnan keikkaa edeltävä iltana oli lippuja myynnissä puoleen hintaan alkuperäisestä hinnasta. Lippuja oli niin paljon liikkeellä, lähes 80000 kappaletta, että lähes kaikki saivat omansa jo lippumyynnissä. Luultavasti trokareiden voitot pienenivät ainakin vähän, kun parhaimillaan kymmeniä lippuja jäi myymättä.

- ^Fissio^-