Mistä pikkutytöille esimerkkiä?


Avasin eilen television ja mitä sieltä tulikaan? Formuloita. Ja toiselta kanavalta miesten jalkapalloa. Mutta missä olivat naisten urheilulajit? Naisten jalkapalloa, jääkiekkoa?

Eipä ole näkynyt pitkään aikaan televisiossa. Miksi naisten urheilu on jotenkin vähempiarvoista kuin miesten urheilu? Tasa-arvovaltuutetutkin ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että naisten ja miesten urheilusta pitäisi tiedottaa tasapuolisesti, mutta tähän mennessä ei ole vielä edistystä näkynyt.

Onko reilua, ettei naisten urheilua näytetä televisiossa, vaikka naisetkin menestyvät lajeissaan? Mistä pienet tytöt saavat esimerkkiä eri ”miesten” lajeista, joita myös naiset voivat harrastaa, jos missään ei ikinä näytetä näitä lajeja naisten harrastamina? Vihdissä jääkiekkoa pelaa vain kaksi tyttöä, mutta kenelläpä tulisi mieleenkään alkaa harrastamaan ”miesten” lajia, kun ei sitä ole missään nähnyt naisten pelaamana.
Omalle valmennettavalle joukkueelleni olisi kiva sanoa, että voisivat katsoa joukkuevoimistelua televisiosta, jotta he saisivat hyvää esimerkkiä, mihin hyvällä harjoittelulla voi päästä, mutta turhahan se on edes ajatella sanovansa, kun ei kyseistä lajia kuitenkaan televisiosta tule.
Suomalainen media keskittyy melkein kokonaan miesten kilpa- ja huippu-urheiluun, yksilölajeja harrastavat naiset pääsevät esille vain suurkilpailujen aikana, mutta joukkueurheilu ei yleensä silloinkaan.

Missä oli televisio ja kuvausryhmät, kun Suomi voitti joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden viime kesäkuussa? Tai kun Suomen naisten jääkiekkojoukkue sai pronssia Suomessa järjestetyissä MM-kilpailuissa?

Ei. Kumpaakaan ei näytetty televisiossa, mutta sen sijaan näimme miesten jääkiekon SM-kilpailuiden alkukarsintoja.
Nyt jään mielenkiinnolla odottelemaan, pääsenkö ensi keväänä kehottamaan pikkuisia voimistelijoita katsomaan joukkuevoimistelun MM-kilpailuja televisiosta, kun mahdollisuudet voittoonkin ovat hyvät.

- VL