Stop it!


Ulkonäkö ja sen arvostelu on hyvin yleistä varsinkin nuorten keskuudessa. Varmasti jokainen on joskus ajatellut toisen ulkonäöstä jotain huonoa. Tai huomauttanut jostain. Mielestäni se on VÄÄRIN! Todellakin väärin.

Kaikki olemme erilaisia. Kaikilla on hyviä ja huonoja puolia. Jokainen on jollain tapaa kaunis. Kaikilla ei ole varaa hienoihin meikkeihin ja vaatteisiin. Se on yksi asia, mikä ei muille kuulu. Joku voi taas olla sairas, ja siitä voivat johtua jonkinlaiset ulkonäköongelmat. Eikä kukaan voi sille mitään miltä näyttää, paljoa...

Välillä ulkonäöstä huomautetaan ihan "läpällä". Joku kaveri esimerkiksi voi heittää, että "Ootpas sä tänään hehkeenä!", puoliksi tahallaan. Harvasta se tuntuu kivalle, kuinka moni edes ajattelee, että minkälainen ulkonäön arvostelu on oikein? Jos joku luulee, että se auttaa, kun huutaa, että "" läski, laihduttaisit!", hän on väärässä. Päin vastoin, se saattaa pahentaa asiaa. Haukkumisesta voi ottaa niin paljon itseensä, että sairastuu esimerkiksi anoreksiaan tai masennukseen. Pienet asiat voivat johtaa johonkin suureen ja vakavaan.

Oikeasti, jos tarkasti ajattelee, ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä, Sisäinen kauneus on tärkeintä. Jos kaikki jättäisivät sen haukkumisen pois, olis yllättävän monella helpompaa ja mukavampaa elää.