Vettelin loppukirin aika


Enää kaksi osakilpailua on jäljellä Formula ykkösten kaudesta. Maailmanmestaruus on vieläkin ratkaisematta ja sitä havittelee kolme kuljettajaa. MM-johdossa on Brawn GP-tallin Jenson Button, toisena saman tallin Rubens Barrichello ja kolmantena mestaruudesta ajaa Sebastian Vettel Red Bull Racingilta. 16 pistettä Buttonia jäljessä oleva Vettel ei ole vielä kuitenkaan luovuttanut, vaan päinvastoin hyökkää entistä kovemmin kukistaakseen Brawnin kuskit. Barrichello taas on unohdettu aivan, eikä häneen taida uskoa kukaan, paitsi ehkä muutama miljoona brasilialaista Barrichello-fania.

Useat F1-asiantuntijat ovat verranneet tämän kauden loppua vuoden 2007 MM-taistoon. Silloin Kimi Räikkösellä oli 17 pisteen ero Lewis Hamiltoniin ennen kauden toisiksi viimeistä kilpailua, mutta silti hän voitti maailmanmestaruuden. Nyt Vettelillä on yhden pisteen verran parempi mahdollisuus samanlaiseen nousuun, jos vain moottorit kestävät. Renaultin moottorit, joita Red Bull käyttää autoissaan, ovat olleet tällä kaudella erittäin epäluotettavia, ja rikkoutuessaan tuoneet jo muutaman keskeytyksen tallille. F1-säännöissä kun sanotaan, että kuljettajalla on käytössään yhdeksi kaudeksi kahdeksan moottoria. Jos yhdeksäs moottori otetaan käyttöön, saa kuljettaja tästä rangaistuksen, jossa lähtöruutua tiputetaan kymmenellä pykälällä. Se veisi mestaruushaaveet aika nopeasti Vetteliltä. Toivon kuitenkin, että sympaattinen saksalainen voittaisi ansaitun maailmanmestaruuden, jos ei tänä vuonna, niin sitten myöhemmin.

Jenson ”sain-yhden-pisteen-viime-kisasta” -Button on ollut aika vaisu kotikisastaan Iso-Britannian GP:stä lähtien. Voitot ja muut podium-tilat vaihtuivat huonoihin sijoituksiin ja jopa keskeytykseen. Viime viikonlopun Japanin kilpailu oli aika nolo esitys Brawn-tallilta. Vettel ajoi autonsa ansiokkaasti ensimmäisenä ruutulipulle tuoden itselleen tärkeät pisteet pysyäkseen mukana MM-taistelussa, kun taas molemmat Brawnit pääsivät juuri ja juuri pistesijoituksille. Kisan jälkeen Button kertoi ajavansa nyt varmistellen, virheitä välttäen, ja kuulemma ihan ilman paineita. Juuri nyt, kun olisi pitänyt ottaa itseään niskasta kiinni, ja repiä itselleen riittävät pisteet varmistaakseen maailmanmestaruutensa. Vettel tulee takaa pelottavan kovaa ja senhän jo pitäisi kasvattaa riittämiin Buttonin paineita.

Ehdottaisinkin nyt Jenson Buttonille, että luovuttaisi suosiolla maailmanmestaruutensa - joka on ihan vahingossa hänelle menossa erinomaisen auton ja mahtavan tallipäällikön ansiosta - Sebastian Vettelille, joka sen on ansainnut. Alkaa vaikuttaa siltä, että kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei muista Buttonia ja hänen laimeita ajosuorituksiaan, koska saksalainen Sebastian Vettel on ottamassa jo kymmenettä maailmanmestaruuttaan.


BÖÖMI